Contul Meu    Coș Produse
  • 0 produse Total: 0 Lei

Vezi Detalii Coș

Cum să faci răcoare în casă în zilele caniculare cu folie solară

15326
SHARE
4.47

Vara trebuie să ne luăm măsuri de precauție pentru a ne apăra casa de căldura toridă, dar și pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor UV. Odată aplicate aceste sfaturi, vei renunța la aerul condiționat, care afectează sănătatea, generând, de asemenea, un consum exorbitant de curent electric.

Pentru a spune NU căldurii excesive care pare că vrea să câștige supremația în casele noastre, ți-am pregătit sfaturi ușor de aplicat, fără resurse excesive de timp și de energie consumate, astfel încât vara să te facă doar să zâmbești, de vremea frumoasă să te bucuri din plin.

Sfaturi bune de aplicat, pe soare în casă să nu-l ai ca invitat

1. Zâmbește la soare: aplică folie solară la fereastra ta

În orice locuință, dar mai ales în cele cu suprafețe vitrate mari, căldura care intră în casă în perioada de vară provine în procent de peste 50% de la radiația solară. Astfel, prin aplicarea soluțiilor de umbrire a ferestrelor, senzația de răcoare și confort se vor simți iar ”ca la ele acasă”.

Cea mai recomandată soluție este montarea de folie solară, care ne apără atât de efectele nocive ale razelor, cât și de căldura moleșitoare care își pune amprenta asupra noastră. Aplică Folie protecție solară Spectra 20TO Interior , ideală pentru cei care își doresc cât mai multă lumină naturală în camere. O folie ne-reflexivă, care filtrează componentă calorică și UV a luminii solare, lăsând să pătrundă lumina vizibilă.

Folie protectie solara cu aspect neutru

2. Folie albastră ca seninul: un strop de culoare, intimitate și răcoare

Dacă nu îți dorești luminozitate în locuință, atunci optează pentru Folie protecţie solară HP Silver Blue Interior, o folie reflexivă care oferă protecție atât împotriva căldurii solare, cât și împotriva razelor UV. În exterior aceasta este albastră, iar spre interior este argintie, creând un efect de oglindă prin care se asigură intimitate.

Folie Protectie Solara Albastra

3. Spații vitrate cu folie solară protejate

Folosirea geamurilor în spațiile comerciale sunt tot mai mult în trend, datorită beneficiilor sticlei, însă în perioada verii acestea pot aduce o serie de dezavantaje, probleme cu care se confruntă atât lucrătorii comerciali cât și cumpărătorii. Alege Folie protecție UV transparentă, care respinge într-un procent de 100% dăunătoarele raze ultraviolete, oferind protecție atât corpului uman, cât și obiectelor expuse luminii solare.

Folie Protectie UV Transparenta

Aceste folii speciale reflectorizante oferă protecție solară și UV. În funcție de modelul pentru care se optează, permit sau nu pătrunderea luminii naturale, dar resping căldura, strălucirea orbitoare și razele UV.  Foliile de protecție solară sunt disponibile în diferite variante de culori și aspect.:
- cu aspect neutru, care nu schimbă aspectul ferestrelor
- colorate (bronz , fumurii)
- argintii, cu efect de oglindă
- de protecție solară, care se aplică la interior
- de protecție solară, care se aplică la exterior
Cele mai eficiente sunt foliile cu aplicare la exterior, deoarece acționează ca o barieră între suprafața geamului și razele solare, iar geamul nu se mai încălzește.

4. Soluții eficiente pentru a face răcoare în casă

- Montează deasupra ferestrelor copertine din pânză, retractabile
- Adaugă la ferestre obloane mobile
- Așază ghivece cu plante mari în dreptul ferestrelor
- Montează rulouri desupra ferestrelor
- Folosește becuri cu led sau fluorescente, care nu încălzesc aerul din cameră
- Plantează copaci în fața ferestrelor
- Montează pergole fixe din lemn
- Folosește lenjerii de pat din matase sau satin, materiale fine, care nu absorb căldura, pentru a avea un somn odihnitor
- Evită gătitul la cuptor şi utilizarea electrocasnicelor care încălzesc aerul ( PC, TV )
- Utilizează ventilatoare de cameră
- Redu umiditatea folosind dezumidificatoare, care dau senzația de căldură și disconfort.

Acestea sunt soluții pasive care ajută la menținerea unei temperaturi suportabile în casă, fără consum de curent electric, ca în cazul aparatelor de aer condiționat. Pentru rezultate concrete și rapide, alege folia solară Folina, care răspunde necesităților tale și îndrăznește să zâmbești la soare, să te bucuri de vară cât poți tu de tare. Cu Folina, totul e ușor!

4,47 ( voturi)