Cum să faci răcoare în casă în zilele caniculare, cu folie protecţie solară pentru geamuri

Vara trebuie să ne luăm măsuri de precauție pentru a ne apăra casa de căldura toridă, dar și pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor UV.
Soarele este destul de neplăcut în zilele caniculare de vară, când în casă sunt temperaturi ridicate ce creează disconfort. Strălucirea soarelui poate fi orbitoare şi deranjantă, îngreunând privitul la televizor sau monitoare, iar obiectele direct expuse razelor UV se decolorează.
Aplicând folie de protecţie solară pe geamuri poţi controla aceste efecte neplăcute. În plus, pe termen lung, faci economie de bani şi energie pentru că aparatul de aer condiţionat va fi mai eficient.
Foloseşte folia de protecţie solară pentru geamuri
Cu temperaturile ridicate din timpul verii, este important să ai un mediu confortabil în casă. Folia solară este o opțiune excelentă pentru a reduce căldura din casă și pentru a crea o atmosferă plăcută. Iată câteva sfaturi despre cum să folosești folia solară pentru a face răcoare în casa ta în zilele caniculare.
Alege folia potrivită
Există o varietate de folii solare disponibile, așadar este important să alegi o folie potrivită pentru nevoile tale. Dacă vrei să reduci căldura din casă, ar trebui să alegi o folie cu un grad ridicat de reflexie a razelor solare. În plus, dacă vrei să păstrezi lumina naturală în casă, poți alege o folie cu un grad mai scăzut de reflexie.
Aplică folia corect
Pentru a beneficia de toate avantajele unei folii solare, este important să o aplici corect. Asigură-te că suprafața pe care o aplici este curată și uscată. Apoi, taie folia la dimensiunile potrivite și aplic-o încet și cu grijă. Asigură-te că nu există bule de aer sau riduri în folie. Dacă ai nevoie de ajutor, poți cere unui profesionist să o aplice pentru tine.
Instalează umbrele de soare exterioare
În combinație cu folia solară, poți instala și umbrele de soare exterioare pentru a reduce și mai mult căldura din casă. Acestea pot fi montate la ferestre sau la terase și sunt disponibile în diferite dimensiuni și culori. Asigură-te că alegi o umbrelă de soare care se potrivește cu dimensiunea ferestrei din camera sau a terasei.
Ventilează corespunzător
Pentru a reduce căldura din casă, este important să ventilezi corespunzător. Deschide ferestrele în timpul nopții sau în primele ore ale dimineții pentru a aduce aer proaspăt în casă. De asemenea, poți instala ventilatoare de tavan sau ventilatoare portabile pentru a circula aerul din casă.
Plantează copaci și plante
Copacii și plantele pot oferi o umbră naturală și pot ajuta la reducerea căldurii din casă. Plantează copaci sau plante mari în curtea ta sau pe terasa ta pentru a crea o zonă de umbră și pentru a reduce căldura din jurul casei tale.
Folie de geam cu efect de protecție solară
Ce trebuie să ştii despre foliile de protecţie solară:
- sunt folii din PET, autoadezive
- se aplică pe geam folosind apă şi o racletă
- sunt modele care se aplică la interior sau la exterior
- sunt modele cu aspect neutru şi modele cu efect de oglindă sau colorate
1. Zâmbește la soare: aplică folie solară la fereastra ta
Prin aplicarea soluțiilor de umbrire a ferestrelor, senzația de răcoare și confort se vor simți iar „ca la ele acasă”.
Cea mai recomandată soluție este montarea de folie solară, care ne apără atât de efectele nocive ale razelor, cât și de căldura moleșitoare care își pune amprenta asupra noastră. Aplică Folie protecţie solară, o folie cu aspect neutru, care nu schimbă aspectul geamului.
Sputerizarea este o tehnologie specială folosită în fabricarea foliilor de protecţie solară. Această tehnologie presupune pulverizarea la nivel molecular de metal pur (titan, nichel-crom, bronz, argint, etc.) în structura poliesterului. Această tehnologie de producţie este foarte complexă şi costisitoare, dar folia obţinută are un aspect foarte clar, cu reflexivitate foarte mică şi are proprietăţi foarte bune de respingere a energiei solare.
2. Folie protecţie solară reflexivă: pentru intimitate și răcoare
Strălucirea soarelui poate fi orbitoare şi deranjantă, îngreunând privitul la televizor sau monitoare, iar obiectele direct expuse razelor UV se decolorează. Aplicând Folia cu protecție solară pentru geam, poţi controla aceste efecte neplăcute. În plus, pe termen lung, faci economie de bani şi energie pentru că aparatul de aer condiţionat va fi mai eficient.
- reduce temperatura din cameră;
- reduce strălucirea luminii solare;
- împiedică decolorarea obiectelor;
- vă protejează familia de nocivele raze UV;
- reduce costurile cu energia;
- prin efectul de oglindă, asigură intimitate pe timpul zilei;
- eficienţă ridicată - fiind aplicată la exterior, folia este o barieră între razele solare şi geam (care nu se mai încălzeşte);
- are un adeziv special şi un strat de protecţie care o face rezistentă la intemperii;
- durată de viaţă 7 ani dacă este aplicată corect;
- se poate scoate - folia nu afectează suprafaţa din sticlă, însă este posibil să rămână urme de adeziv, dar acestea se curăţă folosind o soluţie de curăţat geamuri pe bază de alcool sau soluţia de la Foerch pe care o găsiţi pe site-ul nostru (în categoria Accesorii).
3. Folie protecţie UV pentru acasă, dar şi pentru spaţii comerciale
Folosirea geamurilor în spațiile comerciale este în trend, datorită beneficiilor sticlei, însă în perioada verii acestea pot aduce o serie de dezavantaje - razele UV decolorează produsele expuse în vitrină.
Alege Folie protecție UV transparentă, care respinge într-un procent de 100% dăunătoarele raze ultraviolete, oferind protecție atât corpului uman, cât și obiectelor expuse luminii solare.
Aceste folii speciale pentru geamuri oferă protecție solară și UV. În funcție de modelul pentru care se optează, permit sau nu pătrunderea luminii naturale, dar resping căldura, strălucirea orbitoare și razele UV.
Foliile de protecție solară sunt disponibile în diferite variante de culori și aspect . In funcţie de specificul spaţiului şi de efectul dorit poti alege între folii:
- cu aspect neutru, care nu schimbă aspectul ferestrelor;
- colorate (bronz, fumurii);
- argintii, cu efect de oglindă;
- de protecție solară, care se aplică la interior;
- de protecție solară, care se aplică la exterior.
Cele mai eficiente sunt foliile cu aplicare la exterior, deoarece acționează ca o barieră între suprafața geamului și razele solare, iar geamul nu se mai încălzește.
4. Soluții eficiente pentru a face răcoare în casă
- Montează deasupra ferestrelor copertine din pânză, retractabile;
- Adaugă la ferestre obloane mobile;
- Așază ghivece cu plante mari în dreptul ferestrelor;
- Montează rulouri desupra ferestrelor;
- Folosește becuri cu led sau fluorescente, care nu încălzesc aerul din cameră;
- Plantează copaci în fața ferestrelor;
- Montează pergole fixe din lemn;
- Folosește lenjerii de pat din matase sau satin, materiale fine, care nu absorb căldura, pentru a avea un somn odihnitor;
- Evită gătitul la cuptor şi utilizarea electrocasnicelor care încălzesc aerul (PC, TV);
- Utilizează ventilatoare de cameră;
- Redu umiditatea folosind dezumidificatoar.
Acestea sunt soluții pasive care ajută la menținerea unei temperaturi suportabile în casă, fără consum de curent electric, ca în cazul aparatelor de aer condiționat. Pentru rezultate concrete și rapide, alege folia solară Folina, care răspunde necesităților tale și îndrăznește să zâmbești la soare, să te bucuri de vară cât poți tu de tare. Vezi aici mai multe modele de folie protectie solară.
Ai aici și un video despre cum se aplică folia și ce aspect va avea în casa ta:
În concluzie, folia solară este o modalitate excelentă de a reduce căldura din casă în timpul verii. Alege o folie potrivită, aplic-o corect și combina-o cu umbrele de soare exterioare, ventilație corespunzătoare și plante pentru a crea un mediu confortabil și răcoros în casa ta.
Cu Folina, totul e ușor!