Contul Meu    Coș Produse
  • 0 produse Total: 0 Lei

Vezi Detalii Coș

Folina te învață cum poți aplica rapid și ușor orice autocolant!

17948
SHARE
3.86

Îți dorești să schimbi imaginea casei tale, folosind autocolantul Folina? Și ți-ar plăcea să faci totul singur, dar nu știi cum se aplică pe mobilă sau perete și de ce ustensile ai avea nevoie? Învață de la Folina cum să te bucuri de noua casa și să te distrezi decorând și schimbând înfățișarea oricărei încăperi pe care vrei s-o amenajezi.

Îți dorești să schimbi imaginea casei tale, folosind autocolantul Folina?

Și ți-ar plăcea să faci totul singur, dar nu știi cum se aplică pe mobilă sau perete și de ce ustensile ai avea nevoie?

Învață de la Folina cum să te bucuri de noua casa și să te distrezi decorând și schimbând înfățișarea oricărei încăperi pe care vrei s-o amenajezi.

Și pentru că Folina știe la ce te gândești, îți vine în ajutor cu toate răspunsurile la întrebările despre aplicarea autocolantului:

Pe ce tip de suprafață pot aplica autocolantul?

Folina: Autocolantul poate fi aplicat pe orice suprafață netedă, curată și uscată, de exemplu: perete, lemn, pal, ceramică ( faianţă ), plastic, aluminiu, sticlă, carton etc.
Dacă suprafața nu este netedă, autocolantul se poate aplica, dar acesta nu va avea aceeași rezistență în timp.

Cum se taie autocolantul?

Folina: Autocolantul se poate tăia cu un cutter sau un foarfece. Partea cu adeziv a autocolantului este protejată de o folie (liner) care se înlătură la montaj. Aceasta poate fi din PET transparent sau din hârtie gradată. Pe această parte se pot marca dimensiunile sau forma la care se taie.

Cum faci să fie totul ușor?

Întinde autocolantul pe o suprafață plană. Cu ajutorul unei rulete și un creion sau marker, măsoară și taie după dimensiunile dorite.
Este indicat să lași 2-3 cm în plus față de dimensiunile dorite, deoarece te va ajuta la aplicare. Taie surplusul după aplicare, folosind un cutter, după marginea obiectului colat.

Cum se aplică autocolantul?

Folina: Curăță foarte bine suprafața ce urmează să fie colată.
Pune autocolantul cu suportul de hârtie peste suprafața respectivă, asigurându-te că ai o marjă de 2-3 cm.
Odată ce ai aplicat autocolantul pe margine, acesta nu se va mai deplasa.
Acum, cu o mână, trage treptat de liner, iar, cu cealaltă, racletează autocolantul, pornind mereu din partea deja aplicată. Ţinând racleta la un unghi de 45 grade, racletează din centru spre margini. Astfel, nu se vor crea cute și nu vor apărea bule de aer.
Dacă ai făcut o greșeală, trage ușor filmul pentru a desprinde și racletează din nou. După ce ai aplicat tot autocolantul, cu un cutter bine ascuțit, taie surplusul pe lângă marginile obiectului.

Pot aplica autocolantul pe o suprafață curbată?

Folina: Da. Autocolantul se poate aplica pe suprafețe curbate, folosind un uscător de păr sau o suflantă de aer cald, setate la o temperatură scăzută. Sub efectul căldurii, autocolantul devine mai maleabil şi se mulează perfect pe porţiunile curbate fără să se încreţească.
Lipește autocolantul în jurul formei în timp ce îl încălzești.

Pot aplica autocolantul la exterior?

Folina: Da. Sunt modele de autocolant recomandate pentru aplicare în exterior.
Durata de viață diferă între 1 și 5-7 ani, în funcție de material.
În timp, în funcție de expunerea la soare și umiditate, culorile se pot estompa, materialul schimbându-și aspectul.

Pot aplica autocolantul în baie sau bucătărie?

Folina: Da. Poți aplica folia pe suprafața de sticlă a cabinei de duș sau pe geamul de la baie. Poți cola pereții sau mobilierul din bucătărie sau zona din jurul chiuvetei.
Materialele sunt rezistente la umiditate. Totuși, dacă umiditatea este ridicată, pentru o mai bună rezistență în timp, este recomandat să sigilezi marginile autocolantului după aplicare, pentru a nu pătrunde apa sub autocolant. Sigilarea marginilor se poate face cu un strat fin de silicon transparent sau cu baghete decorative.

Autocolantul este rezistent la căldura?

Folina: Da. Autocolantul rezistă la temperaturi de până la 75 grade Celsius. Astfel, se poate folosi pentru a cola blatul mobilierului din bucătărie, a mesei.

Cum curăț suprafața colată?

Folina: E ușor. Autocolantul este lavabil şi se curață cu o lavetă umedă.

Autocolantul se poate scoate?

Folina: Autocolantul are un adeziv semipermanent pe bază de apă.
Astfel, se poate scoate, fără să deterioreze suprafața. Îl poți trage pornind de la un colț. În funcţie de perioada de timp şi de tipul de material este posibil să rămână uşoare urme de adeziv. Acestea se pot curăţa cu soluţie pe bază de alcool.

Ai văzut ce ușor a fost?

Acum știi cum să aplici orice autocolant.
Te-ai gândit deja ce urmează să schimbi sau să decorezi în casă?

Alege-ți autocolantul preferat, comandă-l online și distrează-te aplicându-l.

Îi poți implica pe cei dragi sau poți face totul singur. Totul este ușor.

3,86 ( voturi)