TRANSPORT GRATUIT PESTE 350 LEI
L-M: 9-18 M-V: 9-17    0754 069 665

Folia de geam cu efect sablat - beneficii pentru intimitate, design și eficiența energetică în casă

17032
SHARE
4.00

Folia de geam cu efect sablat este o opțiune populară pentru proprietarii de case care doresc să ofere un grad ridicat de intimitate și să reducă lumina naturală care pătrunde în interiorul casei.

Folia este fabricată dintr-un material special și aplicată pe suprafața geamului creează un aspect de geam sablat sau mat.

În acest articol, vom discuta despre câteva dintre beneficiile folosirii foliei de geam cu efect sablat în casă.

Cum îți schimbă folia de geam cu efect de salbare aspectul casei și starea de bine

Folia de geam cu efect sablat poate fi soluția perfectă pentru a vă asigura intimitatea în interiorul casei și a reduce lumina puternică a soarelui care pătrunde prin geamuri.

Descoperiți cum folia de geam cu efect sablat poate transforma aspectul și confortul locuinței dumneavoastră, oferind un mediu mai sigur, mai eficient și mai plăcut.

Intimitate îmbunătățită

Folie geam decorativa vitraliu Tulia

Folia de geam cu efect sablat oferă o intimitate mai mare decât geamul normal, reducând vizibilitatea în interiorul casei.

Foliile de geam sablate oferă intimitate, ferindu-ne de ochii curioșilor și oferindu-ne o priveliște plăcută, relaxantă, care să inspire. Cine a spus că dacă stai în oraș nu-ți poți urma visul de a avea o casă cu multe suprafețe vitrate, menite să creeze iluzia de spațiu, luminozitate, așa cum dintotdeauna ai visat?

Folia de geam cu efect sablat poate fi deosebit de utilă în zonele cu trafic intens, cum ar fi bucătăria sau baia, unde intimitatea poate fi importantă.

Beneficii ale sablării geamului pentru intimitate:

1. Nu se mai vede prin sticlă! Foliile de sablare sunt recomandate pentru aplicarea pe suprafețe din sticlă, cu scopul de a crea un spațiu intim sau în scop decorativ.

2. Există folii cu efect de oglindă, care asigură intimitate pe timpul zilei și care permit vizibilitatea în exterior. Acest efect de intimitate se anulează seara, când se aprinde lumina în interior. Nu există folii care să permită vizibilitatea din interior, iar din exterior să nu se vadă în interior nici ziua, nici noaptea. Efectul de oglindă se creează sub influența luminii mai puternice.

3. Dacă folia are imprimeu, modelul este vizibil pe ambele părți ale sticlei.

Reducerea radiației UV

Folie geam oglinda spiegel

Radiația UV poate fi nocivă și poate duce la decolorarea și deteriorarea mobilierului și a altor obiecte de interior. Folosirea foliei de geam cu efect sablat poate reduce radiația UV până la 99%, protejând astfel obiectele de interior și oferind un mediu mai sănătos pentru locatari.

Aplicată pe geamuri sau uși, foliile de geam ne ajută să ne ferim de razele ceva mai puternice, de căldura sufocantă care pătrunde în casă și de lumina excesivă:

1. Foliile de sablare sunt realizate din PVC sau din PET, materiale translucide care permit pătrunderea luminii naturale și care nu anulează complet geamurile (ca în cazul autocolantului care este din PVC opac).

2. Foliile de sablare opresc din strălucirea luminii solare, iar in funcție de model/imprimeu opresc mai mult sau mai puțin din lumina care intră în spațiu prin suprafața vitrată. O folie cu un model discret nu va întuneca, pe când un model de folie cu un imprimeu tip vitraliu colorat va opri destul de mult din cantitatea de lumină.

Important este să alegi foliile potrivite, care să corespundă nevoilor tale și să le aplici așa cum trebuie, iar rezultatul va fi cu mult peste așteptări.

Design atractiv

Produse din magazin

Folia de geam cu efect sablat poate fi utilizată pentru a crea un design atractiv și unic pentru interiorul casei. Poate fi aplicată atât pe geamuri, cât și pe oglinzi sau cabine de duș, în diverse modele și forme, oferind oportunități de personalizare pentru orice gust și stil de decor:

1. Pentru o sablare temporară, sunt recomandate foliile electrostatice, care se îndepărtează mult mai ușor decât cele autoadezive.

2. Există folii electrostatice de sablare, care nu au adeziv. Modul de aplicare este același ca în cazul foliilor autoadezive.

3. Foliile de sablare sunt recomandate și pentru aplicarea pe suprafețe din oglindă (dacă se dorește anularea lor).

4. Foliile de sablare sunt disponibile la lăţimi standard. În alegerea unei folii, este bine să alegem un model la o lățime puțin mai mare decât lățimea geamului și să o tăiem. Folia se taie ușor la dimensiunea și forma dorită, folosind un foarfece sau cutter.

Se aplică ușor, nu afectează sticla și au o durată de viață mare

Folie sablare decorativa Alice

1. Toate foliile au un liner de protecție. Acest liner protejează partea foliei care vine în contact cu sticla și se îndepărtează la montaj. Acest liner poate fi din hârtie siliconată sau din PET transparent (o folie foarte subțire).

2. Foliile se aplică cu apă. Se pulverizează apa pe suprafața din sticlă și pe partea cu adeziv a foliei, pe măsură ce se îndepărtează linerul. Astfel, nu vor rămâne amprente pe folie în timpul manevrării. Apa nu permite lipirea imediată a foliei, astfel încât racletarea se va face foarte ușor, fără ca folia să facă cute și fără să rămână bule de aer.

3. Foliile de sablare au un adeziv semipermanent, care permit îndepărtarea foliilor. În funcție de cât timp a stat folia pe geam și de cât de expusă a fost razelor UV, folia se scoate mai greu sau mai ușor. În timp însă și prin expunerea directă la soare, folia devine mai „rigidă”, iar îndepărtarea este mai dificilă, în sensul că folia se rupe şi rămân urme de adeziv pe suprafața de sticlă. Totuși, sticla nu este afectată în niciun fel, iar acest adeziv se șterge cu soluții pe bază de alcool sau cu soluții speciale.

4. Sunt recomandate pentru aplicare la interior și au o durată de viață de până la 5-7 ani.

În concluzie, folia de geam cu efect sablat este o opțiune excelentă pentru proprietarii de case care doresc să îmbunătățească intimitatea, să reducă radiația UV și transferul de căldură prin geamuri, să ofere un design atractiv și securitate sporită.

Cu Folina, totul e ușor!

4 ( voturi)