Transport gratuit peste 350 lei
Contul Meu    Coș Produse

Foliile de geam: tot ce este esențial să știi pentru a avea rezultate satisfăcătoare

7437
SHARE
4.13

Oricât de mult am iubi soarele, căldura care ne încâlzește trupul și sufletul, deseori acesta este un impediment în desfășurarea activităților zilnice, iar razele sale ne pot afecta atunci când nu ne protejăm corespunzător.

Pentru aceasta, există foliile de geam, astfel încât relația noastră cu soarele să fie la fel de frumoasă și fructuoasă și în sezonul „arzător”. Aplicată pe suprafețele vitrate, geamuri sau uși, ne ajută să ne ferim de razele UV, de căldura sufocantă care pătrunde în casă și de lumina excesivă, deloc plăcută pentru ochi.

De asemenea, pe lângă aceste beneficii, foliile de geam oferă intimitate, ferindu-ne de ochii curioșilor și oferindu-ne o priveliște plăcută, relaxantă, care să inspire. Cine a spus că dacă stai în oraș nu-ți poți urma visul de a avea o casă cu multe suprafețe vitrate, menite să creeze iluzia de spațiu, luminozitate, așa cum dintotdeauna ai visat? Important este să alegi foliile potrivite, care să corespundă nevoilor tale și să le aplici așa cum trebuie, iar rezultatul va fi cu mult peste așteptări.

De ce să alegi o folie de geam și cum îți schimbă aceasta aspectul casei și starea de bine

1. Asigură intimitate și contribuie la crearea unui decor inedit

 •  Foliile de sablare sunt recomandate pentru aplicarea pe suprafețe din sticlă, cu scopul de a crea un spațiu intim (nu se mai vede prin sticlă) sau în scop decorativ.
 • Există folii cu efect de oglindă, care asigură intimitate pe timpul zilei și care permit vizibilitatea în exterior. Acest efect de intimitate se anulează seara, când se aprinde lumina în interior. Nu există folii care să permită vizibilitatea din interior, iar din exterior să nu se vadă în interior nici ziua, nici noaptea. Efectul de oglindă se creează sub influența luminii mai puternice.
 • Daca folia are imprimeu, modelul este vizibil pe ambele părți ale sticlei.

Folie geam decorativa vitraliu Tulia

2. Opresc strălucirea luminii solare

 • Foliile de sablare sunt realizate din PVC sau din PET, materiale translucide care permit pătrunderea luminii naturale și care nu anulează complet geamurile (ca în cazul autocolantului care este din PVC opac).
 • Foliile de sablare opresc din strălucirea luminii solare, iar in funcție de model/imprimeu opresc mai mult sau mai puțin din lumina care intră în spațiu prin suprafața vitrată. O folie cu un model discret nu va întuneca, pe când un model de folie cu un imprimeu tip vitraliu colorat va opri destul de mult din cantitatea de lumină.

Folie geam oglinda spiegel

3. Sunt versatile, pot fi aplicate atât pe geamuri, cât și pe oglinzi sau cabine de duș

 • Pentru o sablare temporară, sunt recomandate foliile electrostatice, care se îndepărtează mult mai ușor decât cele autoadezive.
 • Exista folii electrostatice de sablare, care nu au adeziv. Modul de aplicare este același ca în cazul foliilor autoadezive.
 • Foliile de sablare sunt recomandate și pentru aplicarea pe suprafețe din oglindă (dacă se dorește anularea lor).
 • Foliile de sablare sunt disponibile la lăţimi standard. În alegerea unei folii, este bine să alegem un model la o lățime puțin mai mare decât lățimea geamului și să o tăiem. Foliile se taie ușor la dimensiunea și forma dorită, folosind un foarfece sau cutter.

Folie geam sablat de la Dcfix

4. Se aplică ușor, nu afectează sticla și au o durată de viață mare

 • Toate foliile au un liner de protecție. Acest liner protejează partea foliei care vine în contact cu sticla și se îndepărtează la montaj. Acest liner poate fi din hârtie siliconată sau din PET transparent (o folie foarte subțire).
 • Foliile se aplică cu apă. Se pulverizează apa pe suprafața din sticlă și pe partea cu adeziv a foliei, pe măsură ce se îndepartează linerul. Astfel, nu vor rămâne amprente pe folie în timpul manevrării. Apa nu permite lipirea imediată a foliei, astfel încât racletarea se va face foarte ușor, fără ca folia să facă cute și fără să rămână bule de aer.
 • Foliile de sablare au un adeziv semipermanent, care permit îndepărtarea foliilor. În funcție de cât timp a stat folia pe geam și de cât de expusă a fost razelor UV, folia se scoate mai greu sau mai ușor. În timp însă și prin expunerea directă la soare, folia devine mai „rigidă”, iar îndepărtarea este mai dificilă, în sensul că folia se rupe şi rămân urme de adeziv pe suprafața de sticlă. Totuși, sticla nu este afectată în niciun fel, iar acest adeziv se șterge cu soluții pe bază de alcool sau cu soluții speciale.
 • Sunt recomandate pentru aplicare la interior și au o durată de viață de până la 5-7 ani.

Folie sablare decorativa Alice

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre foliile de geam, nu rămâne decât să pui în aplicare cele învățate împreună și să alegi folia care să corespundă nevoilor și dorințelor tale și să te bucuri de rezultate peste așteptări. Îndrăznește să ai casa visurilor tale, bucurându-te în același timp de intimitate, luminozitate și un decor inedit! Cu Folina, totul e ușor!

Pentru mai multe modele de folii de geam, intră pe: www.folina.ro/folie-geam

4,13 ( voturi)
Sugestii de cautare
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit